Du er her: Udstyr til turen :: Telt

Et frossent telt - men et godt telt.

Telt

Teltet er en af de vigtigste ting under en tur i vildmarken, og man bør ikke satse på at teltet man brugte 2 dage på en festival sidste år kan holde en uge med daglige op og nedslåninger, for slet ikke at tale om et par dages regn.

Der findes i grove træk fire typer telte som anvendes af friluftsfolk.

  1. Tunneltelte
  2. Kuppeltelte
  3. Tipi / Lavvu
  4. Spidstelte


Spidstelte bruges efter min erfaring ikke ret meget af friluftsfolk længere da de ofte er tunge og besværlige at have med at gøre, og ikke giver nær så meget plads indenfor som nogen af de andre telttyper. De fleste spidstelte er delt i et indertelt og et oversejl, som rejses hver for sig.
Det kan også være problematisk at få teltet til at stå perfekt, så risikoen for at man får inderteltet til at røre ved oversejlet minimeret. Man sover ikke synderligt godt hvis man får teltet fuld af vand, eller bare en fugtig sovepose.

Kuppeltelte og tunneltelte, giver med stænger der følger teltdugen, mere indvendig plads, og holder ofte teltdugen spændt bedre ud end ved spidstelte.
Normalt er det muligt at rejse både indertelt og oversejl samlet, hvilket mindsker risikoen for vådt indertelt.
Derudover er kuppel og tunneltelte også betydeligt mere vindstabile og laves ofte af lettere materialer, såsom aluminiumsstænger frem for stålstænger.
Et godt tunneltelt til fire personer vejer omkring 4-10 kg og kan findes til priser fra ca. 1000 – 5000 kroner.